Tjedan karijera

Connect IT udruga za razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija ove će godine prvi puta sudjelovati na Tjednu Karijera na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu. Manifestaciju tradicionalno organizira Centar za podršku studentima i razvoj karijera koji je organizacijska jedinica Fakulteta organizacije i informatike.

Fakultet organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu visokoobrazovna je i međunarodno prepoznatljiva institucija u interdisciplinarnom području informatike, organizacije i poslovanja koja kroz izvrsnost te sinergiju istraživačkoga, stručnoga i nastavnoga rada obrazuje studente kako bi postali dugoročno konkurentni na tržištu rada i nositelji gospodarskih i društvenih promjena.

Brojni mladi Brodsko-posavske županije studiraju upravo na Fakultetu organizacije i informatike, ali se, često zbog manjka informiranosti o IKT tvrtkama na našemu području i pogodnostima koje Grad i Županija nude, ne vraćaju u rodno mjesto nego ostaju u Varaždinu.

Kako bismo utjecali na povećanje broja studenata koji će se nakon studija vratiti u Slavonski Brod ili okolicu, predstavit ćemo tvrtke s područja Slavonskoga Broda koje se bave informacijsko-komunikacijskim tehnologijama te ujedno predstaviti Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju.

Tjedan karijera najveći je karijerni događaj u Varaždinu i okolici koji okuplja veliki broj studenata i poslodavaca iz svijeta digitalne transformacije, dizajna i razvoja softvera, informacijske sigurnosti, IoT-a, umjetne inteligencije, strojnog učenja, big date, poslovne strane upravljanja IT projektima…

Cilj je ovakve manifestacije usmjeriti studente Fakulteta organizacije i informatike na karijerno promišljanje te povezivanje s poslodavcima kako bi im se omogućio uvid ne samo u tražene radne pozicije i potencijalne poslodavce, već i u zadatke iz realnoga poslovnoga okruženja te vrijedne informacije iz svijeta rada.

Rijetki, ali poneki studenti Fakulteta organizacije i informatike vratili su se nakon studija u Slavonski Brod i započeli s razvojem svoje karijere upravo u našoj županiji. Želja je Connect IT udruge povećati broj takvih studenata koji će u konačnici svojim znanjima i vještinama doprinijeti razvoju Slavonskoga Broda kao informatičkoga grada.

23. listopada 2020. godine članovi Connect IT udruge predstavit će studentima i zaposlenicima Fakulteta informatičke tvrtke Slavonskoga Broda te Brodsko-posavsku županiju i Grad Slavonski Brod kao i pogodnosti koje mladim ljudima oni nude.

Na našoj radionici Sintetički podaci, polaznici će se pozabaviti podacima koji služe treniranju deep learning algoritama u slučaju kada su stvarni podaci nedovoljni ili preskupi. Naučit će kako se pomoću 3D animacije, u kontroliranim uvjetima stvaraju scenariji i automatski označavaju u preciznosti jednoga piksela.

Tijekom Karijernog špancira, članovi Udruge studentima Fakulteta predstavljat će svoj rad, rad i aktivnosti informatičkih tvrtki Slavonskoga Broda te aktivnosti Grada i Županije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *