Poziv za MS community

Udruga Connect IT u suradnji sa Razvojnom agencijom grada Slavonskog Broda i Microsoft Hrvatska dana 25.09.2015. organizira 2. sastanak MS Communitya Slavonski Brod, koji će se održati u vremenu od 17:00 do 19:30 sati, u prostorijama Glazbene škole Slavonski Brod.

Ulaz je slobodan, a prijavu za konferenciju možete izvršiti ovdje.

Program konferencije:

1)      Uvodni pozdrav i predstavljanje udruge Connect IT
– Gordana Prebeg

2)      Napravi i ti svoju web aplikaciju uz ASP.NET MVC (45 min)
– Dalibor Raičković, SPAN d.o.o.

Zanima te razvoj jednostavnih ili složenih web aplikacija? ASP.NET MVC je tehnologija koju trebaš. Na ovom predavanju uvest ćemo vas u razvoj web aplikacija koristeći upravo ovu, odličnu Microsoft tehnologiju. Prikazat ćemo osnove razvoja, napraviti našu prvu web aplikaciju te ju na samom kraju postaviti na Microsoft Azure i tako je učiniti dostupnu svima. Dođite, pridružite nam se i saznajte sve što vas zanima!

3)      Windows 10 UWP: jedna razvojna platforma, milijarda uređaja (45 min)
 Igor Ralić, Web ideja d.o.o.

Dugo očekivani Windowsi 10 konačno su tu. Zajedno s njima dolazi i puno bolja razvojna platforma nazvana Universal Windows Platform (UWP) s kojom možemo razvijati aplikacije za sve Windows 10 uređaje – desktope, mobitele, tablete, pa čak i Raspberry Pi ili (u vrlo bliskoj budućnosti) HoloLens. Ako uzmemo u obzir predviđeni broj od više od milijardu Windows uređaja u idućih nekoliko godina, to ujedno znači više od milijardu Start izbornika u kojima može stajati upravo vaša aplikacija. Ovo će predavanje kroz praktične primjere pokazati koliko je jednostavno započeti s razvojem Windows 10 aplikacija već danas!

4)      Što je pak taj NoSQL ili gdje s podacima danas? (45 min)
– Tomislav Tipurić, Microsoft Hrvatska

NoSQL pokret prilično je jak u razvojnoj zajednici posljednjih godina i neki tvrde da je najvažnija promjena u povijesti rada s podacima. Drugi su pak i dalje veliki zagovornici relacijskog modela koji industrijom podataka vlada još od početka 80-tih godina. Većina cloud uzdanica, tako i Azure u sklopu svoje ponude imaju razne NoSQL opcije. DocumentDB je najnoviji od njih – NoSQL DBaaS (database-as-a-service) za pohranjivanje JSON dokumenata. Kako iskoristiti prednosti ovog pristupa? Kada koristiti i, još važnije, kada ne koristiti NoSQL? Ako su ovo pitanja s kojima se muči vaš razvojni tim, ili jednostavno želite saznati više o čudnoj stvari koja se zove NoSQL, pridružite nam se na ovome predavanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *