TTT2

U sklopu projekta “Connect 4.0 Lab”, UP.04.2.1.11.0006 održali smo edukaciju pod nazivom “Train the Trainers 2- Korištenje IKT prezentacijskih vještina u pripremi, strukturi te izvedbi radionice u radu s djecom i mladima” Edukacije se fokusirala na razvoj kompetencija trenera u području korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i prezentacijskih vještina u radu s djecom i mladima. Edukacija je provedena s ciljem jačanja kapaciteta zaposlenika i volontera organizacija civilnog društva za unapređenje područja zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja.

Ovaj program edukacije, nazvan “Train the Trainers 2”, fokusirao se na razvoj kompetencija trenera u području korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i prezentacijskih vještina u radu s djecom i mladima. Edukacija je provedena s ciljem jačanja kapaciteta zaposlenika i volontera organizacija civilnog društva za unapređenje područja zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja.

Pod vodstvom stručnjakinje s iskustvom u radu s djecom i mladima te vođenju projekata – Gordane Prebeg, edukacija je okupila 18 polaznika. Među polaznicima su se nalazili volonterski članovi partnerskih udruga kao što su Connect IT (udruga za razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija), Udruga inovativne hrvatske informacijske tehnologije (INNCRO-IT), Udruga MOST 352, Udruga marketinških aktivnosti LIMA, te volonteri iz različitih organizacija poput Udruge za unaprjeđenje mentalnog zdravlja Vrapčići, Srednje medicinske škole Slavonski Brod i Srednje škole Matije Antuna. Edukacija je provedena kombiniranim pristupom – neki sudionici su sudjelovali uživo, dok su drugi pratili putem online platforme Microsoft Teams.

Cilj edukacije bio je upoznati polaznike s raznim pristupima učenju, uključujući aktivno učenje, igrifikaciju te korištenje prezentacijskih alata za unaprjeđenje vještina u radu s djecom i mladima.

Kroz edukaciju, polaznici su ostvarili sljedeće opće ishode učenja:

  • Usvojili su metode upotrebe prezentacija kao učinkovite metodologije poučavanja.
  • Naučili su različite tehnike izrade prezentacija.
  • Razvili su razumijevanje individualnih pristupa učenju.
  • Upoznali su se s konceptom igrifikacije i kako ga primijeniti za motivaciju djece i mladih.
  • Stvorili su vlastite kvizove unutar prezentacija.
  • Naučili su oblikovati sadržaj pomoću Microsoft Powerpoint aplikacije koristeći Slide Master, kreirati predloške i dodavati aplikacije u prezentacije.

Edukacija je također omogućila organizacijama civilnog društva da ojačaju svoje kapacitete u pripremi nastavnih materijala i edukacijskih programa za radionice s djecom i mladima. Sudionici su dobili uvid u širok raspon IKT alata koji će poboljšati kvalitetu i učinkovitost radionica i edukacija.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Connect IT – za razvoj informacijsko-komunikacijskh tehnologija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *