Hour of CODE u Osnovnoj školi Antun Mihanović

Najveći događaj učenja u povijesti je tu!
Hour of CODE je globalni pokret u kojem sudjeluje nekoliko desetaka milijuna učenika u 180+ zemalja. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo u programiranju, a namijenjen je svima u dobi od 4 do 104 godine.
Dana 11.12.2015. u 11h u prostorijama OŠ Antun Mihanović biti će organizirana radionica programiranja u sklopu svjetskog događaja Hour of Code (sat programiranja). Radionicu organiziraju Udruga Connect-IT, Zajednica tehničke Kulture Slavonski Brod, O.Š. Antun Mihanović, O.Š. Hugo Badalić, Gimnazija Matija Mesić, pojedini profesori/nastavnici (Zlatko Markovinović, Jadranka Horvat, Kristina Krtalić, Mladen Damjanović) i drugi.
Satovi programiranja organiziraju se diljem svijeta u periodu od 07.-13. prosinca. Hour of Code organiziran je od strane Code.org, javne neprofitne organizacije posvećene širenju informatike tako što omogućuju dostupnost informatike u sve više škola. Cilj je i povećano sudjelovanje žena i manje zastupljenih učenika i pripadnika manjina. U tu svrhu udružili su se brojni partneri kako bi podržali ovaj događaj, uključujući Microsoft, Apple, Amazon, Boys and Girls Clubs of America i brojna Sveučilišta.
Osnovni cilj je potaknuti djecu, mlade i odrasle da upoznaju i koriste informatiku za razvoj vlastitih aplikacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *