Volonterski klub “Hipokrat”- Srednja Medicinska Škola

Volonterski klub “Hipokrat” djeluje unutar Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu, okupljajući učenike s velikim srcem i željom da pomognu drugima. Ovaj klub osnovan je s ciljem promicanja humanosti, skrbi za potrebite te sudjelovanja u humanitarnim akcijama koje doprinose boljitku lokalne zajednice.

Tijekom svoje aktivnosti, članovi kluba “Hipokrat” su organizirali različite akcije koje su pokazale njihovu predanost humanitarnom radu i podršci onima u potrebi. Neka od ključnih događaja koje su odradili su:

  • Uskrsna humanitarna akcija “Niste sami”: Klub je organizirao akciju prikupljanja sredstava i donacija kako bi omogućio radostan Uskrs potrebitim obiteljima i pojedincima.
  • Humanitarna akcija “Kiara želi život”: Članovi kluba sudjelovali su u akciji prikupljanja sredstava za liječenje djevojčice Kiare, koja je trebala hitnu medicinsku pomoć.
  • Javnozdravstvena akcija mjerenja vrijednosti krvnog tlaka i razine glukoze u krvi: U sklopu svjetskog dana bolesnika, klub je organizirao javnozdravstvenu akciju kako bi podigao svijest o važnosti praćenja zdravstvenih parametara.
  • Uskršnje humanitarne akcije za potrebite: Klub je uspješno organizirao akcije prikupljanja sredstava za pomoć potrebitima tijekom Uskrsa.
  • Javna akcija “Stop vršnjačkom nasilju”: Članovi kluba aktivno su sudjelovali u kampanji protiv vršnjačkog nasilja, promičući sigurno i poštovanje među mladima.
  • Humanitarna akcija “Snažna i hrabra Valeriia”: Klub je podržao akciju prikupljanja sredstava za Valeriiu, koja se borila s teškom bolešću.
  • Djeljenje igračaka u Odjelu pedijatrije Opće bolnice “Dr. Josip Benčević”: Članovi kluba posjetili su odjel pedijatrije i darivali igračke djeci kako bi unijeli osmijeh na njihova lica.
  • Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za kupnju pokretne dentalne jedinice za opću bolnicu Dr. Josip Benčević: Klub se aktivno uključio u prikupljanje novčanih sredstava kako bi olakšao pružanje dentalne skrbi potrebitima.


Kroz svoj volonterski rad i humanitarne akcije, klub “Hipokrat” pokazuje istinsku brigu i suosjećanje prema drugima. Njihove aktivnosti svjedoče o tome kako mladi mogu biti snaga promjene u društvu te kako njihova solidarnost i pozitivan duh mogu donijeti značajne pozitivne promjene u zajednici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *