Ljetni STEM auto 2017. godine u Slavonskom Brodu

Ljetni STEM auto i ove godine dolazi u Slavonski Brod!

Prošle godine smo učili osnove programiranja mBota, dok se sa strane odvijao robonogomet u kojem je sudjelovao i britanski veleposlanik osobno. Ove godine ćemo programirati micro:bit, malo, ali jako moćno računalo, pomoću kojega možemo napraviti smješka, kockicu za Čovječe, ne ljuti se, ili pak izmjeriti temperaturu, komunicirati s drugim micro:bitom, spojiti ga na druge uređaje itd.

Radionice su zamišljene kao uvod u programiranje, te su namijenjene prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu. Traju otprilike dva sata, a budući da je prošle godine posjećenost bila u velikom broju, tolikom da nismo imali dovoljno opreme za sve, ove godine smo broj sudionika ograničili na 40.

Radionice su besplatne za sudionike i organizatore, a za opremu ne brinite jer ju donosimo sa sobom.

STEMauto, privatno financirani projekt IRIM udruge, u suradnji s lokalnim partnerima organizira radionicu micro:bita u petak 28.07.2017. u 17 sati u prostorijama Gradske knjižnice Slavonski Brod.

Što je to micro:bit, kako ga programirati, te zašto je sve više djece uključeno u radionice micro:bita? Dođite i saznajte! Posebno pozivamo onu djecu koja nisu imala prilike susresti se s micro:bitom.

Broj mjesta je limitiran, pa vas molimo da što prije ispunite prijavnicu i tako svom djetetu osigurate mjesto.

A kako je bilo prošle godine možete pogledati na linku https://www.youtube.com/embed/E_yFEmGK-6I.

Lokalni partneri: Gradska knjižnica Slavonski Brod, Zajednica tehničke kulture Slavonski Brod, Udruga Vivak, Udruga Academico, te Udruga Connect IT.

ROBONOGOMET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *