Radionice u suradnji


Connect IT u sklopu Otvorenih vrata Gimnazije “Matija Mesić” održava predavanje na temu medijske pismenosti. Predavanje će biti održano 30.4. od 9:00.

Connect IT u suradnji s Galerijom umjetnina grada Slavonskog Broda priprema pravu kreativno-digitalnu poslasticu. 11. i 12. travnja bit će održane dvije radionice u prostoru GUGSB-a. Crtat ćemo na grafičkim tabletima, a tema nam je – JAGOR. Osim toga uplovit ćemo i u ”Uskršnju virtualnu bajku”.

Kratko predavanje i projekcija filma Izvrnuto obrnuto.

Dvosatno druženje u vidu osnaživanja medijske pismenosti u djece i mladih. Druženje je zamišljeno u dvije faze.

Prva faza bit će usmjerena na internetski bonton u kojem će posjetitelji biti educirani na koje načine se trebamo ponašati prilikom boravka online. Internetski bonton pomoći će novim i uplašenim korisnicima interneta da izbjegnu neugodne situacije na internetu i moguće napade zlonamjernika na internetskim stranicama. Uz predavanje prikazat će im se crtani filmić – Put u svijet medijske pismenosti! Druga faza će biti namijenjena projekciji filma Izvrnuto obrnuto . Djecu je potrebno prvo educirati i usaditi im valjane vrijednosti u odnosu prema u drugima, prvenstveno u offline svijetu kako bi se znali ponašati online. Djeca vole filmove, a budući da je djeci uvijek bliža slikovitost od apstrakcije, djeca gledajući pokretne slike od kojih je film sastavljen, vrlo intenzivno doživljavaju filmsku priču i primaju njegovu poruku.

ALL DIGITAL Week je sedmodnevna paneuropska kampanja kojom se od 2010. godine popularizira korištenje interneta i novih tehnologija.

Ove godine i Connect IT sudjeluje u ovoj hvalevrijedoj inicijativi. S obzirom da mi kontinuirano tijekom cijele godine nastojimo obogatiti našu zajednicu znanjima i vještinama iz ICT područja, tako ni razdoblje od 25. do 31. ožujka neće biti iznimka.

U suradnji s Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda organiziramo radionicu kreativnog crtanja na grafičkim tabletima. Sve smo smislili, bit će super. Puno ljudi, dosta kreativnosti i sve to isprepleteno divnom poezijom Dragutina Tadijanovića. Radionica će se održati u Galeriji umjetnina Slavonski Brod – Spomen dom Dragutina Tadijanovića( Ul. Ante Starčevića 8 – lokacija) od 19:00 do 20:30. Nadamo se lijepom druženju jer će biti puno posjetitelja kojima ćemo pokazati kako mi to radimo.
Spoj IT-a i poezije! Što mislite?